Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Αγωνιστική 28η: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - κούλα 2-1

Να χα χίλια μάτια να σε βλέπω. Να μας ζήσεις μεγάλε μου AJAX. Και να ευχηθούμε η σημερινή επιτυχία να είναι η απαρχή για την πραγματοποίηση των πιο κρυφών και πιο τρελών μας ονείρων.
Ο μεγάλος AJAX της Ηπείρου σήμερα, 8/4/2012 παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία με τον τρόπο που του αξίζει. Με ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη απέναντι σε έναν θεωρητικά πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο. 2-1 και όλα τα Γιάννενα στα ουράνια!
Το πρώτο γκόλ για την ομάδα μας ο Leandro "Chucho" Becerra στο 59ο λεπτό.
Ισοφάριση για την αεκ με αυτογκόλ του Βάντε στο 81ο λεπτό.
Το δεύτερο γκόλ για την ομάδα μας ο Τάσος Κυριάκος στο 84ο λεπτό.




Διακριθέντες Αγώνα: Άγγελος Αναστασιάδης (Απόλυτα δικό του έργο η παραμονή και η σημερινή ομάδα και εμφάνιση)

Γκολ και Φάσεις: 


Γι αυτό σε είπανε AJAX της Ηπείρου. Γιατί έρχονταν όλοι στα Γιάννενα και έφευγαν με σκυμμένο κεφάλι. Με πολλά γκόλ στην πλάτη τους και με τον AJAX μας να παίζει μπαλάρα και όχι κλωτσοσκούφι μήπως κλέψει κάποιον βαθμό. Έτσι μάθανε οι πατεράδες μας, έτσι μας έμαθαν και μάς απο τις ιστορίες. Μετά το τεράστιο διπλό στην τούμπα την περασμένη κυριακή άλλη μια μέρα ευτυχίας ήρθε να προστεθεί για τους πιστούς ακόλουθους της μεγάλης μας αγάπης. Όλους εμάς που δεν κάναμε πίσω στα δύσκολα..που δεν λυγίσαμε..που πήγαμε κόντρα..που πονέσαμε..αλλα που πάντα ήμασταν με ότι δυνάμεις είχαμε κοντά.
Σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης. Απαρχής για τα όνειρά μας. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να ξεκινήσει το ταξίδι που όλοι μας επιθυμούμε.
Σήμερα όλοι σταθήκανε στο ύψος τους. Ομάδα και ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ. 
Ο Άγγελος Αναστασιάδης ετοίμασε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την παρέταξε στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο για να πάρει τους 3 πόντους και μόνο αυτούς. Οι παίχτες μπολιασμένοι με το πάθος πλέον του Γιαννιώτη τα δώσανε όλα και μας έκαναν υπερήφανους. Όπως πολύ σωστά είπε και ο Άγγελος στην συνέντευξη τύπου κατάφεραν αυτοί οι παίχτες να μας κάνουν να τους αγαπήσουμε.
Η κερκίδα από την μεριά της έκανε αυτό που έπρεπε. Έβγαζε φωτιές. Στήριξε απο το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό με απίστευτη ένταση, πάθος, δύναμη και με το τελευταίο σφύριγμα λυτρώθηκε. Έβλεπες μια απίστευτη ανακούφιση και αγαλλίαση στα πρόσωπα όλων που αγαπάνε αυτή την ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι όπως προαναφέραμε ο ΠΑΣ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Πάθος, δύναμη, τρεξίματα. Πρώτοι στις κόντρες και πολύ ουσία στο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος ξεχώρισε και ποιος υστέρησε. Ο ΠΑΣ λειτούργησε κυριολεκτικά σαν υπέροχο σύνολο με άμυνα και επίθεση απ όλες τις γραμμές και αλληλοκαλύψεις. 
Τελικά μπορεί να μας πεί κάποιος... εάν κατάλαβε... ποιος έπαιζε για την κατηγορία και ποιος για την Ευρώπη?? Γιατί εμείς έχουμε βάσιμες υποψίες πως έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα!

Ο Στάθης Ψάλτης το είχε προβλέψει...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ:


- Επόμενο παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. AJAX μου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ (www.sportsioannina.gr) 



Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Σπυρίδων Σελίμος από τη Λακωνία με βοηθούς τους κ.κ. Πέτρο Τρύφων (Δράμας) και Ιωάννη Σταμάτογλου (Καβάλας).
Τέταρτος διαιτητής ο κ. Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) και παρατηρητής ο κ. Γεώργιος Μπίκας (Χαλκιδικής).
Συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (86' Ντάσιος), Γεωργίου, Ζαμπρέλα (73' Τζάνης), Βίλα (93' Γιάκος).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές (68' Χοσέ Κάρλος), Καράμπελας, Λαγός (59' Φούντας), Καφές, Βάργκας (73' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γεωργέας, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.
Πάγκος:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φέγκρους, Γιάκος, Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Σκούφαλης και Τζάνης.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Χέλγκαρσον, Γκερέιρο, Κάρλος, Τσίτας, Αργυρίου και Φούντας.
Κίτρινες: ΜπογαΐδηςΜπεσέρα, Βάργκας, Πάντος, Καράμπελας, Τζάνης, Γεωργέας, Κλωναρίδης. 
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
16' Δυνατό σουτ του Γεωργίου έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ
19' Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κηπουρού.
31' Σέντρα του Κυριάκου, κεφαλιά του Μιχαήλ η μπάλα άουτ.
37' Δυνατό σουτ του Λεονάρντο απέκρουσε με τις γροθιές ο Κηπουρός.
45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
53' Η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λεονάρντο μπήκε στην περιοχή σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Κηπουρός στη γωνία.
54' Ο Μπεσέρα μαρκαρίστηκε στην περιοχή και οι παίκτες του ΠΑΣ ζήτησαν πέναλτι αλλά ο Σελίμος θεώρησε ότι ο Αργεντίνος έκανε θέατρο και τον "κιτρίνησε".
55' Φάουλ του Λεονάρντο απέκρουσε ασθενώς ο Κηπουρός έδιωξε σε κόρνερ ο Πάντος.
59' ΓΚΟΛ! 1-0 ο ΠΑΣ. Ωραίος συνδυασμός των παικτών του ΠΑΣ, ο Βίλα γέμισε στην περιοχή από τα πλάγια ο Γεωργίου άφησε την μπάλα στον Μπεσέρα ο οποίος με σουτ στη γωνία άνοιξε το σκορ.
62' Ο Βίλα στην κόντρα βγήκε τον Ζαμπρέλα απέναντι στον Κωνσταντόπουλο αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο γκολκήπερ της ΑΕΚ.
81' ΓΚΟΛ! 1-1 η ΑΕΚ. Σέντρα από αριστερά του Καράμπελα ο Βάντερσον με αυτογκολ ισοφάρισε.
84' ΓΚΟΛ! 2-1 ο ΠΑΣ. Ωραία ατομική προσπάθεια του Κυριάκου και πλασέ και 2-1. 
90+3' Λήξη αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ και μαθηματικά στη Super League.