Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

25η Αγωνιστική: skoda ξάνθη - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Στα πλαίσια της 25ης Αγωνιστικής ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απέσπασε νίκη τεράστιας σημασίας απο την ομάδα της ξάνθης εκτός έδρας. Τρεις πόντοι σήμερα που μας φτάνουν αισίως στους 28 και 3 νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια!!! το σκόρ άνοιξε για την αγαπημένη μας ομάδα ο Leandro Becerra με έναν κεραυνό αρκετά έξω απο την περιοχή στο 58ο λεπτό. Τα γκόλ μας διπλασίασε ο Emiliano Vila στο 82ο λεπτό ενώ το 1-2 έκανε με σούτ εκτός περιοχής ο Βλαχοδήμος για την ομάδα της ξάνθης.



Διακριθέντες Αγώνα: Μπεσέρα, Βίλα, Πάντος

Γκόλ και φάσεις αγώνα:


Τεράστιο διπλό σήμερα στην Ξάνθη για τον ΜΕΓΑΛΟ AJAX ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!!!! Άλλη μια πολύχρονη και κακή παράδοση που τσακίζει η αγαπημένη μας ομάδα για φέτος με τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της. Μετά απο τον πανιώνιο και τον λεβαδειακό σειρά είχε η ξάνθη. 28 χρόνια ήταν αυτά σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου (μεγάλη και μικρές κατηγορίες) και ποτέ σε επίπεδα Α' εθνικής. 
Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα έντονα φορτισμένο με άγχος, πίεση και δυσκολία για τους παίχτες μας γιατί παίρνοντας την νίκη θα έπαιρναν το πάνω χέρι στον βαθμολογικό πίνακα μεταξύ των ανταγωνιστών του ενώ παράλληλα θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και μια ομάδα με τεράστια κίνητρα για νίκη αφού τα αρνητικά της αποτελέσματα κρατούσαν πολλές αγωνιστικές. Οι παίχτες μας όμως φανήκαν ουσιαστικοί και ασφαλώς τυχεροί σε ορισμένα σημεία και κατάφεραν να πάρουν τους 3 πόντους. 
Ποιοτικά έχει κάνει πολύ καλύτερα μάτς ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ωστόσο σημασία έχει το αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο. Το αποτέλεσμα και μόνο αυτό. Ειδικά με τις απουσίες τις δυσκολίες και την κατάσταση όπως έχει το "μισό - 0" φαντάζει παραπάνω απο επιθυμητό. Το 'άσχημο είναι πως τελευταία σε κάθε μάτς υπάρχουν παίχτες που τραυματίζονται κατα την διάρκεια του αγώνα και αυτό κάνει την προσπάθεια του προπονητή ακόμη πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κάποιος τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Σήμερα ήταν ο Μιχαήλ που έγινε αναγκαστική αλλαγή αλλα παρ όλα αυτά η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. 
Σε αυτό τον παίχτη που πρέπει να γίνει ειδική μνεία είναι O LEANDRO BESERRA. Ο ΠΑΣ λοιπόν του οφείλει πολλά και είναι ευτυχία που βρίσκεται στο ρόστερ μας αυτός ο παίχτης. Ένας παίχτης εξαιρετικής ποιότητας ο οποίος με τα γκόλ του έχει βάλει σκοπό να μας τρελάνει όλους και να μας σώσει με το έτσι και το θέλω την κατηγορία. Σε ευχαριστούμε Leandro.
Ο Leandro πανηγυρίζει δείχνοντας τον ταύρο στην φανέλα.

Ενα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα που πρέπει να σταθούμε είναι το τετ-α-τετ του Φώτη Γεωργίου. Για πολλοστή φορά ο επιθετικός μας βρίσκεται σε θέση βολής και σπαταλάει μεγάλες ευκαιρίες που κοστίζουν βαθμό/ούς!!!! Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο ρυθμός του στην διάρκεια του αγώνα είναι υψηλότατος όμως η θέση του είναι τέτοια που επιβάλλει και το σκοράρισμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Καλό λοιπόν θα είναι οι υπεύθυνοι της ομάδας να πιάσουν το παιδί που είναι φοβερά αγχωμένο με την τελική προσπάθεια και να τον ηρεμήσουν. Εξαιρετικός παίχτης και χαρακτήρας κατα τα άλλα ο Φώτης που θα μπορούσε να γίνει και απο τα πολύ σημαντικά στελέχη του ΠΑΣ για πολλά χρόνια.

- Επόμενο ματς με Εργοτέλη. Πρέπει να πέσουν οι Ζωσιμάδες.

- Φίλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ταξίδεψαν και στην ξάνθη παρα την απαγόρευση μετακινήσεων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ (www.sportsioannina.gr)
Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου Βοηθοί του είναι οι κ.κ. Δημήτριος Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) και Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας). Τέταρτος ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο κ. Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας - Ιθάκης).

Συνθέσεις:SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (71' Νταρμπιόν), Μπέρτος, Βάλλας, Έντιμαρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (64' Μάνταλος), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64' Βλαχοδήμος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (50' λ.τρ. Ανδράλας), Πάντος, Κυριάκος (70' Τζάνης), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα (93' Γιάκος).
Πάγκος:
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Βλαχοδήμος, Νταρμπιόν, Στάσιακ και Καζάκης.
ΠΑΣ: Φέγκρους, Μπακαγιόκο, Ανδράλας, Γιάκος, Σκούφαλης και Τζάνης.
Κίτρινες: Τζημόπουλος, Ζαμπρέλα, Φλίσκας, Ντάσιος, Μπεσέρα, Πάντος, Βλαχοδήμος 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
4' Ανάποδο ψαλίδι του Σουάνη, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
10' Δυνατό σουτ του Πόι η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Κηπουρού.
16' Ο Μαρκόφσκι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με αποδέκτη τον Σουάνη ο οποίος κατέβασε με το στήθος και σούταρε άουτ.
22' Νέο σουτ βολίδα του Πόι λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ
36' Κάθετη μπαλιά του Μιχαήλ στον Γεωργίου ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Βιβιανί αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ανοίξει το σκορ. 
43' Ο Σουάνης σούταρε στην περιοχή και η μπάλα ελάχιστα άουτ. 
44' Γέμισμα στην περιοχή, ο Σουάνης έπιασε την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ. 
45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
47' Ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Βίλα λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
53' Αντεπίθεση του ΠΑΣ, ο Γεωργίου τροφοδότησε τον Μπεσέρα λίγο έξω από την περιοχή ο οποίος αμαρκάριστος σούταρε άουτ.
54' Σέντρα στην περιοχή του ΠΑΣ από τον Μαρσελίνιο ο Κηπουρός πρόλαβε τον Μαρκόφσκι και απομάκρυνε. 
58' ΓΚΟΛ! 0-1 ο ΠΑΣ. Ο Μπεσέρα σούταρε από μακριά, η μπάλα με φάλτσο φεύγει από τα χέρια του Βιβιανί και ο ΠΑΣ ανοίγει το σκορ.  
63' Σωτήριο τάκλιν του Κώτσιου προλαβαίνει τον Μαρκόφκσι μέσα στην περιοχή και βγήκε και μπλόκαρε ο Κηπουρός. 
67' Σουτ του Βλάχοδήμου, μπλόκαρε ο Κηπουρός. 
76' Ο Ζαμπρέλα μπήκε στην περιοχή μετά από κόντρα αλλά έχασε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα να απομακρύνει. 
82' ΓΚΟΛ! 0-2 ο ΠΑΣ. Ο Βίλα από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Ντάσιου (το ένα-δύο με τον Γεωργίου) στην περιοχή και απόκρουση, διπλασίασε τα τέρματα της Γιαννιώτικης ομάδας.
88' ΓΚΟΛ! 1-2 η Ξάνθη. Φαλτσαριστό σουτ του Βλαχοδήμου ο Κηπουρός έμεινε στήλη άλατος και μειώσαν οι γηπεδούχοι. 
90+4' Λήξη της αναμέτρησης