Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ιωνικος - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0 - 0

Στο 0-0 έμειναν στη Νεάπολη Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έγινε η πρώτη ομάδα που έχει παίξει και τους 2 αγώνες της σεζόν με τον ΠΑΣ και όχι απλά δεν έχει ηττηθεί έστω μία φορά, αλλά δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ. Σ' ένα ματς που ήταν στα μέτρα των Γιαννιωτών και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δυστυχώς η τύχη, αλλά και η διαιτησία τους στέρησαν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα είχε «κλειδώσει» η άνοδος και ενδεχομένως θα είχε γίνει κι ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Αντ' αυτού, είχαμε τον Παναιτωλικό να μπαίνει για τα καλά πλέον στη διεκδίκηση της ανόδου και το +7 πριν από μερικές αγωνιστικές να εξανεμίζεται και να γίνεται +1.
Οι φιλοξενούμενοι, εκτός από την τύχη τους, μπορούν να τα βάζουν και με τη διαιτησία και κυρίως τον β' βοηθό, τον κ. Δανέζη του συνδέσμου Αθηνών που ακύρωσε αναίτια καθαρό γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα έχοντας «καθαρό» οπτικό πεδίο, που δεν δικαιολογεί τέτοιο λάθος. Ήταν μία φάση στο 68' που σημάδεψε το παιχνίδι, όταν ο Ντε Βινσέντι πάσαρε με το κεφάλι στον Σιαλμά αυτός πλάσαρε στην κενή εστία και πέτυχε το γκολ. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κριθεί εκεί το ματς, αλλά και το υπόλοιπο πρωτάθλημα, αλλά ο κ. Δανέζης πήρε στο «λαιμό» του τον διαιτητή Ιωσηφίδη που κι αυτός ελέγχεται κυρίως για τη φάση του 69', όπου ο Δελήμπασης μαρκάρει επικίνδυνα τον Βάντερσον τον οποίο τραυματίζει σοβαρά και θα μπορούσε αντί για κίτρινη κάρτα να του είχε δείξει κόκκινη.
Στο αγωνιστικό σκέλος, οι «κυανόλευκοι» είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου μπήκαν φουριόζοι και είχαν 3 πολύ καλές ευκαιρίες με το «καλησπέρα» της αναμέτρησης, ενώ στη συνέχεια ήλεγχαν πολύ καλά το ματς, έστω κι αν ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει. Μόνο στο διάστημα 38'-43' υπήρξε μία ολιγωρία από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ήταν το πεντάλεπτο στο οποίο ο Ιωνικός είχε τις δύο καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι του.
Το β' ημίχρονο εξελίχθηκε σ' έναν επιθετικό μονόλογο του ΠΑΣ Γιάννινα, που ειδικά από το 60' και μετά περιόρισε κατά πολύ τον Ιωνικό κι εκεί δημιούργησε ακόμα 4-5 καλές στιγμές με κορυφαίες το ακυρωθέν γκολ, το δοκάρι του Τζάνη από εκτέλεση φάουλ και το καλό φάουλ του Ντε Βινσέντι που έφυγε ελάχιστα άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα η άμυνα του ΠΑΣ ανέβαινε όλο και περισσότερο προς το κέντρο, με αποτέλεσμα να γίνεται ευάλωτη στις αντεπιθέσεις. Μία απ' αυτές με τον Πασά πρόλαβε και την ανέκοψε ο Ντάσιος, ενώ σε δύο περιπτώσεις που έφευγε ο Άλβες, τις ανέκοψε ο α' βοηθός του Ιωσηφίδη με λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.
Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πικρία στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφενός γιατί χάθηκαν 2 βαθμοί, αφετέρου γιατί τους δικαιούταν με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά στο ποδόσφαιρο η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί έτσι. Πιθανότατα οι βαθμοί που χάθηκαν σήμερα να κερδιθούν αλλού, κάπου που θα τους έχει περισσότερη ανάγκη η ομάδα, όπως σε Τρίκαλα, Δράμα ή Ηράκλειο που είναι οι τρεις τελευταίες έξοδοι από τους «Ζωσιμάδες».
ΙΩΝΙΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (85' Μανιάτης), Άλβες (90' Χατζηγιαννακός), Τομάς, Δελήμπασης, Πασάς (94' Σπυριδάκης), Πολίτης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Ανυφαντάκης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον (λ.τρ. 76' Μιχαήλ), Πάντος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (83' Βαγγελής ), Κυριάκος (64' Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς, Τζάνης
Κίτρινες: Σιαλμάς, Βλάχος, Δελήμπασης
 ΠΗΓΗ:super-fm.gr