Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ......

Επαληθευτηκε τελικα η πληροφορια της προηγουμενης αναρτησης
Στο αστυνομικό μέγαρο βρέθηκαν σήμερα το πρωί τα μέλη της νέας επιτροπής Σταδίων, Κρανάς και Γιαννάκης, με τους ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την αψυχολόγητη ενέργεια της πρώτης να φέρει μία μέρα πριν από επίσημο ματς γερανό στο Εθνικό Στάδιο για να κατεβάσει πινακίδες και πανό χορηγών της ΠΑΕ, με την αιτιολογία ότι ήταν επικίνδυνα! 
Το επεισόδιο αυτό ήταν το τρίτο μέσα σε ελάχιστες μέρες και καταδεικνύει ότι ανάμεσα στην νέα επιτροπή Σταδίων και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής, με μεγάλο «θύμα» την ομάδα που κλονίζεται μία μέρα πριν την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πρωί-πρωί στις 7 έφτασε στο Εθνικό Στάδιο γερανοφόρο όχημα, το οποίο ξεκίνησε να βγάζει τα πανό εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που είχε χορηγήσει την κατασκευή της μικρής σκεπαστής, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και προς τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί αριστερά και δεξιά στις πλευρές της μεγάλης σκεπαστής.

Όταν ο κ. Χριστοβασίλης πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε με μέλη της διοίκησης να δει τι ακριβώς γινόταν και εξερράγη, καλώντας την αστυνομία να σταματήσει τις εργασίες, αφού υπήρχαν τεράστιες ποινικές ρήτρες, κυρίως από την πλευρά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα με την προηγούμενη διοίκηση των Σταδίων είχαν υπογραφεί συμβάσεις, από τις οποίες και η σημερινή εισπράττει ποσοστά.

Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και μετά από 2 ώρες διαβουλεύσεων αποφασίστηκε να μην γίνουν μηνύσεις από τον πλευρά του κ. Χριστοβασίλη για το αδίκημα της αυτοδικίας, καθώς για την αφαίρεση των χορηγιών θα έπρεπε να υπάρχει μήνυση της εφορίας Σταδίου ή κάποια άλλη νομική ενέργεια εκ των προτέρων, ώστε να είναι καλυμμένη σ' αυτά που αποφάσισε να πράξει.

Πάντως η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως τεταμένη και όταν φτάσαμε επιτόπου για το ρεπορτάζ στο Εθνικό Στάδιο, οι Γιαννάκης και Φίλος αντάλλασσαν πυρά για το αν οι φορείς των Υπουργείων παρακαλούσαν τη νέα διοίκηση να αναλάβει καθήκοντα, όπως επίσης αν υπάρχει κάποιος και ποιος κάνει χάρη στο κράτος με την παρουσία του! Επίσης, έξω από το αστυνομικό τμήμα υπήρξε λεκτικός διαξιφισμός Κρανά και Αγγελή, με τον συνεργάτη του κ. Χριστοβασίλη να ζητά σε έντονο ύφος από τον κ. Κρανά να μιλάει στον πρόεδρο της ΠΑΕ με σεβασμό και χωρίς να του κουνάει τα χέρια!

Το πρόβλημα της επιτροπής διοίκησης Σταδίων, πάντως, απ' ό,τι αντιληφθήκαμε σε μία γρήγορη συνομιλία που είχαμε με τους ανθρώπους της, ήταν ότι ζητούν από τον ΠΑΣ να φέρει τις παντός είδους συμβάσεις που είχε υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση, τη στιγμή που είναι αυτονόητο ότι και η ίδια πρέπει να τις έχει πάρει στα χέρια της από τον κ. Μπαράτσα.

Απ' ό,τι έλεγαν από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, για αύριο είχε οριστεί ραντεβού των δύο πλευρών στο Εθνικό Στάδιο για να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα και ήταν εκνευρισμένοι από την ενέργεια της επιτροπής Σταδίων να αρχίζει να κατεβάζει χορηγούς αυθαίρετα, όπως σημείωναν.

Πάνω στην ένταση υπήρξε η σκέψη να μην γίνει τελικά καμία παρέμβαση στο Πανηπειρωτικό Στάδιο για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και την κατασκευή πλαστικού γηπέδου και να δίνει τα χρήματα ο ΠΑΣ για να χρησιμοποιεί τα γήπεδα Ανατολής και Πεδινής, απόφαση που θα φέρει σε δύσκολη θέση την επιτροπή Σταδίου, καθώς τα γήπεδα ουσιαστικά συντηρούνται από τα χρήματα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το σημερινό επεισόδιο ήταν το τρίτο και το πλέον ακραίο. Είχε προηγηθεί η αλλαγή κλειδαριών στα αποδυτήρια που επρόκειτο να καταλύσει ο Άρης στο φιλικό της προηγούμενης εβδομάδας, με την αιτιολογία της προστασίας από τους κλέφτες (!) που θα μπορούσαν να μπουν στις εγκαταστάσεις, ενώ όλη την εβδομάδα υπάρχουν διαβουλεύσεις προκειμένου να ανέβουν τα κάγκελα στις κερκίδες στο Εθνικό Στάδιο και το ΠΕΑΚΙ κατά 70 πόντους.

Όσον αφορά το τελευταίο, όπου γίνονται διεθνείς αγώνες ισχύουν οι προδιαγραφές της UEFA τις οποίες καλύπτει τώρα το Εθνικό Στάδιο, ενώ υπάρχει και η απαρχαιωμένη ελληνική νομοθεσία για κάγκελα ύψους 2,40. Προσεχώς θα ξεκαθαρίσει κι αυτό το ζήτημα, ελπίζουμε οριστικά και χωρίς τυπολατρείες για επουσιώδη θέματα. 

Στα όσα διαδραματίστηκαν, από πλευράς ΠΑΕ ήταν ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τον γιό του Παναγιώτη και οι Αγγελής, Φίλος, Βρόσγος και Μισθός. Από την άλλη πλευρά οι Κρανάς και Γιαννάκης.

πηγη:super-fm